Kunst på Fyret 2022  

 
Sommerudstilling:

Søndag den 26. juni til
fredag den 8. juli 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Udstiller:
Bardur Jakupsson og Torbjørn Olsen
Fernisering søndeg den 26. juni kl. 13.00


Efteråret:

Søndag den 15. oktober til
fredag den 23. oktober 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Udstiller:

Grafiker Jan Andersson mfl.
Fernisering søndeg den 15. okt. kl. 13.00

Stenture 2022.


Kom og oplev geologien på Hirtshals Klint
nedenfor Hirtshals Fyr.


Uge 26 Søn. 03. jul. 2022 kl. 11.-14.
Uge 28 Søn. 17. jul. 2022 kl. 11.-14.
Uge 30 Søn. 31. jul. 2022 kl. 11.-14.
Uge 32 Søn. 14. aug. 2022 kl. 11.-14.

Turledere Lars Danielsen og Hugo Richner,
Vendsyssel Stenklub.
Mødested:
Madpakkerummet, Hirtshals Fyr.
Gratis deltagelse.

Arrangør: Støtteforeningen Hirtshals Fyr
og Vendsyssel Stenklub

Seks loklale kunstnere viser deres værker.....Skovlered22Et interessant kunstnersamarbejde vises ved påskeudstillingen på Hirtshals Fyr – Udstillingssamarbejde med Den Gamle Station

Hirtshals har tradition for at fostre kunstnere, der med hvert sit udtryk er i stand til at give betragterene en oplevelse. Årets påskeudstilling i Assistenthuset på Hirtshals Fyr er et udtryk for den kunstneriske mangfoldighed. En sammenslutning af rutinerede kunstnere og udstillere – seks i alt – skal sørge for at Påskeudstillingen 2019 på Hirtshals Fyr er noget, der er værd at køre efter.
Mangfoldighed er et nøgleord for denne udstilling, der arrangeres af kunstudvalget i Støtteforeningen Hirtshals Fyr.
Udstillingen på Fyret er ikke alene et udtryk for samarbejde mellem lokale kunstnere, den indgår også i et lokalt udstillingsfællesskab med Den Gamle Station. I anledningen af Hirtshals’ 100 års jubilæum har de to udstillingssteder valgt yderligere samarbejde både med kunstnere og rent markedsføringsmæssigt. Begge steder er der sammenfaldende åbningsperiode og tider, så der er mulighed for en hel kunst ekskursion til Hirtshals op til og i Påsken.
Når udstillingen åbner med fernisering søndag den 14. april kl. 13, er det vidt forskellige kunstarter, der udstilles.
Stinne Teglhus, billedhugger, Ninne Nielsen, maler, Inger Jensen, væver. Søren Friis, skulptør, Morten Lykke skulptør og Joan Grønfeldt, keramiker, indtager med deres værker de fire stuer i Assistenthuset.
Forinden har museumsinspektør Kathrine Hejborg Kristensen, holdt åbningstale ved ferniseringen.
Udstillingen er åben dagligt mellem kl. 13 og kl. 17 i perioden fra den 14, april til og med anden påskedag den 22. april.
De seks udstillende kunstnere er:

Red Stenbider. Stinne TeglhusStine Teglhus, billedhugger, uddannet på Designskolen i Kolding. Næstformand i Dansk Billedhuggersamfund. Arbejder fortrinsvis i bronze og granit. Medlem at Kunstnerværkstederne Hollufgård, Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder og Cire Perdue Gruppen. Skaber af "Hirtshals Havfruen" i bronze på Solvejs Plads, det tidligere Banegårdspladsen, Hirtshals.

 Ninne Nielsen Arbejdsgrundlaget til påskeudstillingen på Hirtshals Fyr er hentet på Hirtshals Havn.Red Ninne

Ninne Nielsen er meget inspireret af stemningen på havnen, der byder på en fantastisk og udfordrende motivverden. Her findes en stemning og et spil med farver, der sætter gang i hendes arbejde med pensel og farver på lærredet.

I malerierne genkender man detaljer fra havnens mange elementer bl.a. - bøjeflag, trawlskovle, kugler og master med sejl. Uddannelse: Kunsthåndværkerskolen 1965-1969 og Det Kgl. Danske Kunstakademi 1972- 1977. Medlem af BKF. Legater: Kunstnerrådet 2005- Indkøbt af bl.a. Ny Carlsberg fonden 2006. Medlem af udstillingsudvalget for "Kunst på Hirtshals Fyr"

Red Inger Tryk Bark variation 9 G4A8439 kopiInger Jensen bor og har sit værksted i Tornby. Hun er uddannet indretningsarkitekt på Danmarks Design Skole, videreuddannet på tekstil linjen på California College of the Arts, San Francisco/Oakland, USA.

Inspiration til sine billeder henter hun i den nærliggende natur med skov, strand og klitlandskaber. De store vidder i det Vendsysselske landskab, detaljen i træets bark, spor i sandbunden på stranden. I naturens mønstre og indbyrdes forbundne relationer.
Blandt tidligere udstillinger kan nævnes Kunstetagerne, Hobro; Vendsyssel Kunstmuseum; Frederikshavn Kunstmuseum; Galleri Jakobsen, Lønstrup; Gallerigangen Bagsværd Kirke.
I Californien bl.a. San Jose Museum; College og Marin.

 Red Form Limtræ 72x72x132 2019Søren Friis Afgang fra Arkitektskolen i Århus 1979. Kjær og Richter 1979-1980. Friis og Moltke fra 1980-2005. Medejer af Fris og Moltke fra 1989. Har siden 2005 udelukkende arbejdet med billedkunst.

Han har arbejdet med arkitektur og design i mere end 25 år. Tilgangen til kunst, og i særlig grad til skulptur, tager derfor naturligt sit afsæt i arkitekturen. Søren Friis arbejder gerne i krydsfeltet mellem arkitektur, maleri og skulptur. Hans ting er mere ”byggede” end ”modelerede”, og han arbejder meget med modeller i mindre skala. Ofte tager han udgangspunkt i konkrete og funktionelle ting, som bliver bearbejdet, indtil de bliver ren form uden nogen funktion. Som regel maler han tingene, fordi farven kan indeholde en betydning.

Han arbejder også med bølgeplader. Når man ser dem fra siden, ser man kun den del af bølgerne, der vender mod en. Det udnytter han i værker, hvor teksten skifter, eller hvor billedet ændrer sig, alt efter fra hvilken side værket betragtes.
Søren Friis er medlem af BKF, KVIV (Kunstens Venner i Vendsyssel) i bestyrelsen samt medlem af bestyrelsen på Vendsyssel Kunstmuseum. Medlem af udstillingsudvalget for "Kunst på Hirtshals Fyr"

  Red Joan detaljer2Joan Grønfeldt Kristensen Pottemager, udannet i Sønderborg 2004 med lærersted ved Dorte Visby – Lønstrup.

Før det; Udannet Faglærer i keramik ved Seminariet for kunst og håndværk i Kerteminde 1999.
Selvstændig siden 2005. Først med Mygdal Pottemageri , som i 2017 flyttede til Hirtshals og blev til Grønfeldt Værkstedsgalleri.
Når hun filosoferer over sit materiale, sine værker og sin geografi hedder det således:
Leeret, Hirtshals.
Hvor hav møder land
Hvor fortid er forankret i byens historie
Beskyttet i fremtiden, af love og regler og naturens egen kystsikring
Naturens råstoffer skaber, i samspil, et øjebliks billede
Geologisk, en perle

Red Morten Lykke P9180214Morten Lykke skulptør, arbejder i så forskellige materialer som bronze og akrylglas. Bronzen anvender han som skulpturmateriale, og støber unika efter polystyren, akrylglasset saver, fræser, sliber og polerer han.

I begge tilfælde bliver resultaterne værker, som forholder sig til materialets kvaliteter samtidig med, at de formidler et fortællende eller symbolsk indhold.
I en række konceptuelle installationer undersøger Morten Lykke forholdet mellem materiale, proces og rum, fortolket gennem organiske, konstruktive og nonfigurative formforløb.

 

Fyrets åbningstider

Kl. 10:00 til Solnedgang

Entré:
Børn 0 - 5 år gratis
Børn 6 - 15 år 10 kr.
Voksne fra 16 år 20 kr.

 

Kaffestuens åbningstider 2022

Kr. Himmelfart

26. maj til 29. maj kl. 13 – 17.

Pinse
4. jun. til 6. jun. kl. 13 – 17.

Sommer
18. jun. til 4. sep. kl. 10 – 17.

Efterårsferien
15. okt. til 23. okt. kl. 13 – 17.

Adventssøndage
27. november kl.13.-17.
4. december kl.13.-17.
11. december kl.13.-17.
18. december. kl.13.-17.

Støtteforeningen

Støtteforeningen Hirtshals Fyr
er aktiv i bestræbelserne på
at skabe sammenhold om at
bevare Hirtshals' fornemste kulturarv.
Meld dig ind her...

Kig i Støtteforeningens
nyhedsarkiv her...
 
 

Kontakt

Hirtshals Fyr (Krak kort)
Hirtshals Fyr, Fyret 2, 9850 Hirtshals 
Fyret: +45 61 28 18 62
Formand: +45 25 27 10 50
Kontakt Hirtshals-fyr