Pinse

Pinseudstilling den 26 – 29 maj.
Fernisering fredag den 26.maj kl. 15.00. Åbningstale ved viceborgmester Per Møller.

Derefter sang af Julia Than. ”Quangs Sang og Heal the Word.

Julia er tosproget elev, som går i 8. klasse på Hirtshals Skole. Hun er glad for musik og sang og synger i Nordjysk Pigekor og spiller guitar.

Arrangør: Tværkulturel Hirtshals.

Spændende udstilling med kunstnere fra tre forskellige lande som Iran, Vietnam, Litauen og Danmark. Dennis Lindhardt Pedersen og Jakob May har som formidlere kontakten til den iranske kunstner.
Dennis Lindhardt Pedersen er leder af Svendstrupgård, Ålborg kommunes forsorgshjem. En del af Dennis private netværk er både herboende iranere og iranere, boende i Iran, og Dennis er iransk gift.

Jakob May er centerchef for Center for forsorg i Aarhus kommune.
De udtaler:
Vi er begge meget optaget af især billedkunst og har den glæde at have forbindelse til de iranske kunstnere, der har åbnet nye døre i.f.t. både kunsten og de vilkår, den bliver til under. Kunst kan en masse, også hen over landegrænser og kontinenter. Vi støtter de iranske kvinder i deres kamp ved at købe og formidle deres kunst, og vi er rigtigt glade for at kunne udstille her i Tværkulturel Hirtshals.
Vores ide er jo netop tværkulturel.

Iransk kunstner:
SAMIRA POURTHAGI,
født 1982, Shiraz, Iran. Unika tryk af den iranske kunstner.

Iransk kunstner stærkt på vej ind på den danske kunstscene. Således at finde blandt andet i Galleri Tom Christoffersen, Edition Copenhagen og på Aros.

Samira Pourthagi er født i skyggen af den iranske revolution og Iran-Irak krigen.
Hun er uddannet på Teheran University of Art og har deltaget i en lang række af solo-og gruppeudstillinger.

Vi er glade for at kunne støtte og formidle god kunst fra en kvinde, der på daglig basis lever med censur, undertrykkelse og andre voldsomme forhold.

Fra Vietnam:
Le Nguyen.
Jeg er autodidakt kunstner. Blev født i Hanoi - Vietnam, voksede op i Prag – Tjekkiet og har boet i Hirtshals siden 2008. arbejder til daglig som pædagogisk assistent i en børnehave, og i fritiden er kunsten og kreativiteten en stor del. Det er en fornøjelse igen at må være med til kunstudstilling som Tværkulturel Hirtshals arrangerer. I år sætter jeg nogle af mine værker til salg, og alt overskuddet går til 8. årgangs oplevelsestur næste år.

Fra Letland.:
Arthur Pirazkov.
Jeg er professionel naturfotograf og jeg er selvfølgelig glad fotografering af arkitektur og fænomenet nordlys, samt portrætfotografering. Jeg kom til Danmark for 11 år siden fra Letland og jeg elsker virkelig det nordlige Danmark, der er utallige smukke steder, man kan fotografere i det uendelige, så jeg bliver her længe. Jeg rejste meget i Europa, men i Danmark fandt jeg mig selv, og folk fandt mig, der elsker mit arbejde. ”Der er altid to personer i hvert billede: fotografen og beskueren”. Tak til alle, der elsker mit arbejde.
Hvis du ikke kender mig endnu, så mødes vi snart. Tak til jer alle for at inspirere mig.
Sammen med mine billeder, vil der være oliemalerier af en ukrainsk kunstner. Jeg hjælper en ukrainsk familie ved at sælge hendes malerier.

Fra DK – Hirtshals Inger Mortensen

Jeg har så længe jeg husker tilbage været kreativ eksperimenterende, men efter et ophold på højskole i 2003 er billedmageri blevet min foretrukne udtryksform.
Mine billeder bliver til af mange forskellige materialer. Tekstiler, papir, slagmetal, som også er ætset, garn og sytråd, som bliver lagt på med pensel og speciallim.

Der indgår også tusch, akryl, akvarelmaling enkelte steder.
Inspirationen til et billede kan udspringe af den mindste detalje.
En farvesammensætning – en skygge – et solstrejf – sten, sand, vand og himmel, som er i konstant bevægelse.
Ansigter som er mit foretrukne motiv, menneskemylder, tekstiler, mos mellem brosten – øjeblikket får lov til at råde og jeg eksperimenterer mig frem igennem processen til det færdige billede.
Mange af mine materialer er genbrug, hvorved de fineste kasserede silkekjoler, tørklæder, tyl og blonde ofte ender med at blive til den skønneste Hirtshals-sild på mine lærreder.
Det er en stor glæde for mig at fremstille disse billeder – en skøn form for terapi, som giver fornyet energi. Udstillinger: Islands Brygge Kulturhuset, København 2007 og 2008.
Hirtshals Turistbureau 2009, Codanhus Hjørring 2009, Hirtshals Turistbureau 2010, Den svenske Sømandskirke, Hirtshals 2011 og 2012.

Søndag den 28. maj – pinsedag kl.15.00 - 15.45 underholder det grønlandske kor og der er vil være grønlandsk trommedans.

Arrangør: Tværkulturel Hirtshals.

Støt Hirtshals Fyr

Vær med i Støtteforeningen

Image

Hirtshals Fyr

© 2023, Way2ShortCut I/S

Adresse.

Hirtshals Fyr
Fyret 2
9850 Hirtshals

Kontakt.

Hirtshals Fyr Fond
Fyret@hirtshals-fyr.dk
Fyret: +45 61 28 18 62
Formand: Kurt Bærentsen +45 25 27 10 50
CVR-NR. 31 40 29 21

Kontakt.

Støtteforeningen Hirtshals Fyr
Stoetteforeningen@hirtshals-fyr.dk
Formand: Peter Jensen +45 40 14 71 38
CVR-NR. 34 75 64 49