Kunst på Fyret- Lene Juhler og Christine Lyhne

Sommerudstilling 24.6.- 9.7.   
Fernisering lørdag den 24. juni kl. 13.00  
Åbningstale ved 2. viseborgmester Thomas Klmek  
Åben alle dage mellem 13. og 17. 

                                                         Lene Juhler

Billede Lene JuhlerJeg begyndte at klippe i mine malerier, klippede strimler, vævede dem sammen og malede videre på dem igen og skabte hermed et nyt værk ud af det gamle, derved opstod metoden ”Cutting-Weaving- Painting”, som jeg anvender i mine malerier og hængende baner, der ses her på udstillingen.

Det er desuden min intention at tydeliggøre den indsigt og den viden jeg fik på mit 6 ugers ophold på Nagoya Univercity of Art i Japan. Her fik jeg blik for, hvor stor en kraft det stille og tavse kan have.

Inspirationen er også hentet fra forskellige historiske fabrikationsprocesser, som på Brede Klædefabrik, hvor gamle uldvarer blev genbrugt, strimlet, samlet og vævet til ny klæde.

Da jeg også var gået i stå med maleriet og ledte efter en ny teknik, et nyt sprog som kunne tydeliggøre det jeg gerne ville, blev det til ”Cutting - weaving – painting”

Jeg forsøger at ramme tavsheden, fordybelsen og pausen i vores dagligdag, som præges af stress, kontrol og alt for meget optagethed af alt muligt andet end nærvær i nuet ”

Lene Juhler

Uddannelse fra Kolding Designskole 82
Medlem af BKF - Billedkunstnernes forbund
Co founder og kurator Kunsthal Vejle, Egebjerg&Juhler 2017-21
2020 et ophold med arbejdende værksted på Danmarks Industrimuseum.

 

 

 

                                            Christine Lyhne

Billede Christine LyhneResultatet af mit arbejde med former, farver og teksturer er 3 dimensionale værker, på én gang delikate og robuste, indviklede og strukturerede. Min proces er omhyggelig, velovervejet og involverer lagdeling og manipulering af udstansede papirelementer foldet med præcision og intention og nøje udvalgt med fokus på farve, kvalitet og proveniens.

Symaskinen er mit værktøj til at skabe tekstur og form. Jeg eksperimenterer med forskellige teknikker og materialer og udfordrer grænserne for, hvad der er muligt med papir og tråd. Jeg er fascineret af, hvordan farve, lys og skygge interagerer med papiret, skaber dybde og dimension og inviterer til at udforske værket fra forskellige vinkler. Tråden er det tredje element, som binder værket sammen – diskret, komplementært eller i kontrast – står den utrimmet tilbage og vidner om syprocessen fra start til slut.

Når jeg arbejder med papir, er jeg i kontakt med et materiale, der er både levende og skrøbeligt - og samtidigt stærkt og inspirerende. Symaskinens præcision tilføjer et niveau af struktur og disciplin til den tidskrævende arbejdsproces, som jeg holder af og finder meditativ og tilfredsstillende.

Christine Lyhne

Uddannet fra ”Ecole des Arts de Braine l’Alleud” (2011/Belgien) og
”Kunstskolen Spektrum” (2019/København)
Medlem af BKF, KKS og IAPMA

 

Plakat sommer 2023

Støt Hirtshals Fyr

Vær med i Støtteforeningen

Image

Hirtshals Fyr

© 2023, Way2ShortCut I/S

Adresse.

Hirtshals Fyr
Fyret 2
9850 Hirtshals

Kontakt.

Hirtshals Fyr Fond
Fyret@hirtshals-fyr.dk
Fyret: +45 61 28 18 62
Formand: Kurt Bærentsen +45 25 27 10 50
CVR-NR. 31 40 29 21

Kontakt.

Støtteforeningen Hirtshals Fyr
Stoetteforeningen@hirtshals-fyr.dk
Formand: Peter Jensen +45 40 14 71 38
CVR-NR. 34 75 64 49