indkoersel Fyret

Fyret markerer julen fire adventssøndage

22275857 kalenderxx

TV2’s julekalender sendes igen fra Hirtshals Fyr, og så slår kaffestuen dørene op til æbleskiver og gløgg mm.

TV2 blænder den 1. december – altså på lørdag – op for årets julekalender, og det er en, man kender til i Hirtshals – ikke mindst på Fyret.
Det er fem år siden, at denne udgave af julekalenderen blev vist på TV2, og der er kommet en ny generati-on af børn, som skal opleve ”Tvillingerne og Julemanden”, når de rumsterer i og omkring fyret i Hirtshals.
Der er traditionelt hyggeligt omkring Hirtshals Fyr i dagene op til jul og i juletiden. Den hygge skal også opleves i år.
Fyret slår ikke alene ”tårnlugen” op. Der bliver også –hver søndag i advent åbnet i dobbeltdøren til Me-sterhusets Kaffestue.
Tidligere år har Fyrets frivillige også budt inden for på søndagene i december. Og i år gør man det altså samtidig med at TV2 sender julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, der for en stor delsvedkom-mende er optaget omkring Hirtshals Fyr. Det skete for seks år siden, så nisser, dr. Svart, børn og fjerkræ har for længst rømmet området. Men hyggen er der altså stadigvæk – ikke mindst om søndagen.
Fyrtaarn jpg redFire søndagen – adventssøndage – er der dækket op i kaffestuen, der er varmet gløgg og æbleskiver, og er man mere til kaffe, te eller sodavand lader det sig gøre at købe af disse varer.
Fyrets frivillige er på mærkerne og tager godt i mod. Samtidig er fyr-ejeren – Hirtshals Fyr Fond – kommet i juleshumør, så de, der ønsker at komme til tops disse adventssøndage, slipper for at betale for opstignin-gen.
Første adventsåbning er på søndag den 2. december, hvorefter kaffestuen er åben mellem 13 og 17 de følgende tre adventssøndage.
Fyrtårnet holdes som sædvanligt åbent daglig fra kl.10 til solnedgang, så der er mulighed for – mod en be-skeden entre – at komme op og fået fantastisk udkik over byen, ind over landskabet og ud over havet!

red72 DJI 0174red

Gammel fyrbilled

Hirtshals Fyr 1862
Tegningen er bragt i Ilustreret-Tidende den 30/11 1862
Billedteksten kan hentes Her

monogram