indkoersel Fyret

Hirtshals Fyr lyser op på nyt frimærke

Kuvert red

Hirtshals Fyr på mærkerne sammen med fire andre fyrtårne!

Det er en realitet fra i dag den 16. maj 2019. 

I mange århundreder lyste fyrtårne op langs de danske kyster som en uundværlig hjælp for søfarten. Nu hylder PostNord fem af landets mest markante og smukke fyrtårne i en ny frimærkeudgivelse, som sendes på gaden i dag. Et af frimærkerne forestiller Hirtshals Fyr.

- Det gør mig glad, at Hirtshals Fyr er valgt ud som ét af de fyrtårne, der kommer på frimærke. Det er en fin og sober måde at gøre opmærksom på vores smukke fyrtårn på, og jeg håber, at det vil nå ud til mange, fortæller Torben Vandsted, der er formand for Hirtshals Fyr Fond.

hirtshals fyr frimærke foto redMed kong Frederik VII’s svungne monogram over indgangsdøren blev Hirtshals Fyr indviet i 1863. Det varede to et halvt år at opføre det 35 meter høje fyr, som hviler på et fundament af beton og granit. Tårnet er bygget i røde mursten beklædt med hollandske klinker, men efter en senere overmaling fremstår det i dag hvidt.

I 2008 blev Hirtshals Fyr Fond stiftet og den købte fyrtårnet af Hjørring Kommune, der havde købt af staten. Fondens formål er at eje, bevare og forestå driften af fyret der drives på frivillig basis. Men også at sikre, at der er fri adgang både til området og til fyrtårnet, og fyret er således åbent for gæster, der kan opleve en enestående udsigt over havet og Hirtshals by.

- Fyrtårnene er ikke kun markante bygninger i landskabet, men har gennem århundreder udført en vigtig funktion med at beskytte de søfarende ved de danske kyster. En vigtig opgave i en stor søfartsnation, som vi i PostNord fejrer med disse fem frimærker. Hirtshals Fyr er et strålende eksempel på, hvordan lokale initiativer kan sikre drift og bevarelse af vores fyrtårne. Derfor fortjener et af Hirtshals’ smukkeste vartegn at komme på frimærke, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

De øvrige fire frimærker forestiller Lyngvig Fyr ved Ringkøbing Fjord, Hammeren Fyr på Bornholm, Taksensand Fyr på Als og Omø Fyr på Omø ved Skælskør.

Frimærkerne kan købes i PostNords app og netbutik samt på udvalgte posthuse. De udkommer i værdien 10 kr., som kan bruges til at sende et almindeligt brev.

Maerkerne red

Gammel fyrbilled

Hirtshals Fyr 1862
Tegningen er bragt i Ilustreret-Tidende den 30/11 1862
Billedteksten kan hentes Her

monogram