indkoersel Fyret

Fyret fejrer jul på adventssøndage

redIMG 1844xx

Selv om TV2 julekalender i år ikke sendes fra Hirtshals Fyr, og så slår kaffestuen dørene op til æbleskiver og gløgg mm. Samtidig er der Lars Nielsen-udstilling i Assistenthuset

Den 1. december – altså på søndag 1. søndag i advent - markeres indgangen til julemåneden på Hirtshals Fyr.
Der er traditionelt hyggeligt omkring Hirtshals Fyr i dagene op til jul og i juletiden. Den hygge skal også opleves i år.
Der bliver også – hver søndag i advent - åbnet i dobbeltdøren til Mesterhusets Kaffestue og døren til Assi-stenthuset står ligeledes åben.
Som tidligere år har byder Fyrets frivillige inden for på søndagene i december.
Fire søndagen – adventssøndage – er der dækket op i kaffestuen, der er varmet gløgg og æbleskiver, og er man mere til kaffe, te eller sodavand, lader det sig også gøre at købe af disse varer.

Julestuerednyhed nr 28 1xxx

 

Fyrets frivillige er på mærkerne og tager godt i mod. Samtidig er fyr-ejeren – Hirtshals Fyr Fond – kommet i julehumør, så de, der ønsker at komme til tops disse adventssøndage, slipper for at betale for opstignin-gen. Det skal også betragtes som en sidste jubilæumsgave til Hirtshals, der jo i år markeder 100 års byjubi-læum. Byens borger og gæster udefra kan så betragte byen sådan lidt fra oven!
Første adventsåbning er på søndag den 1. december, hvorefter kaffestuen er åben mellem 13 og 17 de følgende tre adventssøndage.
Fyrtårnet holdes som sædvanligt åbent dagligt fra kl.10 til solnedgang, så der er mulighed for – mod en beskeden entre – at komme op og fået fantastisk udkik over byen, ind over landskabet og ud over havet!
I Assistenthuset er der arrangeret en udstilling med kunstneren Lars Nielsen, der til daglig har værker på væggene i Kaffestuen. Denne udstilling suppleres med plancheudstilling om fyrtårne omkring Østersøen og op langs Kattegat. Her er det tillige muligt at købe bogen om Lars Nielsen.

Gammel fyrbilled

Hirtshals Fyr 1862
Tegningen er bragt i Ilustreret-Tidende den 30/11 1862
Billedteksten kan hentes Her

monogram