jul2021

Kunst på Fyret 2022  

 

Påskeudstillingen:
Søndag den 10. apr. til mandag den 18. apr. 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Fernisering Palmesøndag den 10. apr. 2022 kl. 13.

 

Sommerudstilling:
Lørdag den 25. jun. til søndag den 10. jul. 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Fernisering lørdag den 25. jun. 2022 kl. 13.

 

Efteråret:
Lørdag den 15. okt. til søndag den 23. okt. 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Fernisering lørdag den 15. okt. 2022 kl. 13.

Bronze og stentøj på Fyret

Torben Klostergaard støber skulpturer i bronze.

Denne kunstner forsøger at trænge ind til kernen i figurerne og bevare den skitseagtige friskhed, og på den måde skabe en fortælling, hvor karakter og erindring er bærende elementer. Håndværket er en vigtig del af arbejdsprocessen.
Det er evnen til at fange essensen i en situation og det karakteristiske ved en krop, der fascinerer Torben Klostergaard.
I arbejdsprocessen afprøver kunstneren materialernes og metodernes muligheder og begrænsninger.
Fugl med lkangt naebNår han går i gang med nye opgaver har han ofte fotos og udklip som udgangspunkt. De fleste af hans motiver skæres i polystyren. Han laver enkelte skitser, og går så i gang med at skære i polystyren. Polystyren er et let, men også meget skrøbeligt materiale. Det appellerer til at arbejde med grove strukturer uden for mange detaljer, hvilket passer godt til Torben Klostergaards temperament.

Hans interessen for at arbejde med skulpturer blev vakt under studiet på Arkitektskolen i Århus.Gyldent
Billedhugger Valdemar Foersom Hegndal var den inspirerende lærer.
Klostergaards første forsøg med bronze var på et kursus på Århus Kunstakademi i 2003, og det blev et vendepunkt. Han udfasede sit tidligere professionelle liv som arkitekt og etablerede i stedet bronzeværksted i 2012. Fra 2013 har han udelukkende arbejdet med skulpturer.

to flasker IMG 8738Lars Ibsen eksperimenterer med formgivning, æstetik og udtryk, hvilket han finder stor fornøjelse i, især når det lykkes at ramme det udtryk, han lige nøjagtigt gerne vil have.
Han arbejder mest med unika ting i stentøj, men har i de senere år også arbejdet en del med raku-teknik, og han holder meget af at arbejde med farver og udvikle overflader på tingene.
Man siger om Lars Ibsens ting, at man kan se, at han er arkitekt! I hvert fald holder han meget af det eksperimentelle omkring formgivning, æstetik og udtryk. Med sine eksperimenter ønsker Lars Ibsen at betræde nye veje og finde vej.
Kunstnerens arbejder finder ofte sted i et fællesskab med andre især om raku brændinger. Fællesskabet med andre om keramikken har været med til at udvikle Lars Ibsen som keramiker.Roed krukke IMG 5804
Han inspireres ofte af billedkunstnere og skulptører. Den håndværksmæssige kunnen hos pottemagere og andre keramikere, er en væsentlig inspirationskilde. Endelig inspireres han i sit arbejde ofte af musik.
I de senere år har Lars Ibsen haft en omfattende udstillingsvirksomhed i hele Danmark - på gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger, hvor han finder, at det er en stor fornøjelse at møde publikum og få reaktioner på sine ting.
Hoej krukkeEfterårsudstillingen på Hirtshals Fyr er åben dagligt mellem kl. 13 og 17 fra lørdag den 13. til den søndag den 21. oktober. Udstillingen åbnes lørdag den 13. oktober af formanden for Vendsyssel Kunstmuseum, Troels Bistrup Hansen.
Kaffestuen på Hirtshals Fyr er åben i samme tidsrum som udstillingen, og der er dejlig varm kaffe på kanden samt hjemmebagt kage.

 

 

Information


Udstillingsudvalget er en del af ”Støtteforeningen Hirtshals Fyr”

Udstillingsudvalgets udstillinger hedder ”Kunst på Fyret”, og der arrangeres 4 udstillinger årligt, én i påsken, to i sommerferien og én i efterårsferien.

Udstillingerne afholdes i Assistenthuset, der er et af de to beboelseshuse omkring fyret.
Assistenthuset indeholder fire velbelyste rum i åben forbindelse med hinanden.

Læs mere om at udstille på Hirtshals Fyr og om hvordan du ansøger om en udstilling på Fyret se her.....